Vår restaurang är ett förvandlingsnummer

Vi skapar måltidsupplevelser som inspireras av tradition. Dessutom är det inte konstigt att vi påverkas av den världsomspännande trenden ”Det naturliga köket” – vi ligger ju mitt i naturen.

Joakim beskriver restaurangen

"Vi älskar mat och måltidsupplevelser! Vår matfilosofi är ärlig med bra råvaror i fokus som alltid skiner igenom, oavsett om det handlar om en avsmakningsmeny eller en enkel grillbuffé på bastubryggan en fredagskväll. Middagar komponerar vi utifrån vilka råvaror som smakar bäst just nu, vilket gör att våra menyer ständigt förändras och uppdateras. Dock har vi en förkärlek för vilt, då vi hämtar det mesta av vårt viltkött från våra egna skogar. "
Joakim
Köksmästare

När vi lagar mat på Gammelkroppa gräver vi där vi står. Vi letar gärna bland gammaldags rätter och tillagningsmetoder. Samtidigt är vi inte rädda för att förnya och förändra de traditionella recepten för att skapa nya upplevelser, som ger igenkänningens trygghet.

Värmland är fullt av fantastiska råvaror som fisk, vilt, grönsaker och tamboskap. Med rätt behandling förvandlar vi dem till minnesvärda måltider och vi jobbar ständigt med att komma närmare råvaruproduktionen, närmare ursprunget och att följa årstidernas växlingar.

Vår strävan är att i så hög grad som möjligt arbeta med lokala produkter. När vi känner producenten kan vi lita på kvalitet, etik och naturvänliga metoder. Detta hindrar oss inte från att hämta både råvaror och inspiration från andra miljöer och kulturer. Smak står alltid i fokus, vilket innebär att vi kan tillåta oss att experimentera och vara lekfulla i vår matlagning för att i mesta mån reta smaklökarna.

Varmt välkomna till oss på Gammelkroppa

Christine
Restaurangansvarig

Joakim
Köksmästare