Planeraren

Planeraren

Oavsett om du vill du ta din tjänst och ditt företag till nästa nivå, börja gallrings- och avverkningsplanera eller drömmer om att arbeta i skogen kan kursen Planeraren vara din väg framåt!

Vad tycker våra deltagare?

Jag hittade Planeraren när jag sökt jobb som virkesköpare, men inte fick det eftersom jag inte hade den teoretiska kompetensen, trots att jag jobbat med skogs- och lantbruk nästan hela mitt liv. Det har varit en jättebra kurs och det bästa är att jag nu redan fått jobb som virkesköpare på min hemort, trots att jag har två veckor kvar på kursen. Det jag inser efter att ha gått utbildningen är att jag inte klarat jobbet utan den utbildning jag har med mig nu. Att gå Planeraren har varit ett jättebra beslut. Även om jag inte sökt jobb utan fortsatt jobba som lantbrukare med egen skogsfastighet har den gjort mig till en bättre skogsägare och leverantör till skogsbolagen.

erik

Erik Håkansson, 53

Årjäng

Jag driver ett eget företag, MIGEO -Gävle Skogsentreprenad,  som håller på med i huvudsak röjning och valde att gå Planeraren för att kunna bredda mitt företags tjänster och för att vidareutbilda mig själv. Jag är jättenöjd, men det är betydligt mer omfattande än jag trodde från början. Veckorna när vi är på Gammelkroppa är verkligen kunskapsintensiva! Vi lever verkligen skog hela veckan. Allt från småpratet vid frukosten tills vi går och lägger oss. Det där informella pratet med lärare och andra kursdeltagare vid luncherna och rasterna är jättebra. Det är då man får svar på de frågor som kommer upp och vi kan sitta och resonera om det vi pratar om på utbildningen. Den stora andelen lärartid är toppen.

sonny

Sonny Stjernström, 43

Gävle

Jag hade absolut inga skogliga förkunskaper när jag sökte till Planeraren, så jag valde att kombinera studierna med praktik på ett skogsbolag under de kursveckor vi inte är på Gammelkroppa för att verkligen komma in i det. Det har varit helt rätt val! Att jag sedan blev anställd istället för att fortsätta ha praktik gjorde ju inte saken sämre! Undervisningen har en bra blandning av teoretiska genomgångar och praktiska genomgångar på plats i skogen. Att lärarna är flexibla och lyhörda för den kunskapsmässiga nivå gruppen befinner sig på och därefter anpassar den teoretiska nivån efter det är perfekt. Jag rekommenderar verkligen kursen till alla som är nyfikna på att jobba inom skogen – oavsett om du är som jag, helt utan förkunskaper eller har jobbat länge inom skogssektorn och vill ta ett steg till, men inte har den formella kompetensen….eller bara vill bli en bättre skogsbrukare/skogsägare helt enkelt.

moa

Moa J Molitor, 35

Nora

Behörighetskrav

Planeraren är en sammansättning av fortbildningskurser som Gammelkroppa genomför, både egna och SYN kurser. Detta gör att du inte behöver högskolebehörighet eller kompletta gymnasiebetyg för att gå kursen. Kursveckorna bygger på varandra och ger behörighet till nästkommande vecka.

För mer information ring 070-25 25 137 eller maila kurs@gammelkroppa.se.