Kom med oss ut!

Natur och skog är något vi är bra på här på Gammelkroppa och vi delar gärna med oss av våra kunskaper. Lär er något helt nytt tillsammans eller ta en välbehövlig paus mellan intensiva möten.

Kräftfiske

Att fiska kräftor i våra egna kräftvatten är en perfekt aktivitet för er som är här i två nätter. På kvällen lägger vi tillsammans i kräftburarna, för att tidigt dagen därpå återigen åka ut med båten och hämta vår fångst. Medan ni ägnar er åt möten tar köket hand om era kräftor och förvandlar dem endera till en hejdundrande kräftskiva på kvällen alternativt tillreder och förpackar dem så ni kan ta med dem hem.

Kulturminnespromenad

Vad är Gammelkroppa egentligen? En skola och konferensanläggning i mängden. Nej, vi är mycket mer än så och vi har en lång och anrik historia. Gammelkroppas historia började med att det i ett privilegiebrev från 1413 står ”Jernberget” i Värmland. Marken hade stora geologiska förutsättningar för järnframställning och Gammelkroppas läge var lämpligt för järnhantering, eftersom kolet och malmen lätt kunde fraktas över Yngen. ”Gammlekropps Hytte” finns omnämnd i 1540 års Jordebok över ”Wermlands Berg”. För att underlätta transporten byggdes en järnväg för hästdragna tåg 1853, vilken konkurrerades ut av lokomotivet ”Karl IX” 1869. Den sista blåsningen i Gammelkroppa hytta ägde rum 1904. Landsvägen mot Filipstad blev klar 1865 och Storfors Bruk köpte Gammelkroppa AB 1897, för att få tillgång till Yngens vatten. 1858 behandlade Värmländska hushållningssällskapet en skrivelse från majoren och riddaren Johan von Echstedt, Karlberg i Grums, om att starta en skogsskola. 1906 flyttade skogsskolan till Gammelkroppa Bruk vid Yngens södra strand och här är vi kvar… Vår långa och anrika historia är ständigt närvarande och överallt på våra marker finns det spår och lämningar som berättar mycket mer än man kan tro. Bara man ser och förstår dem. Följ med oss på en promenad runt våra marker och ta del av vår historia.

Vinterfiske

Kom med oss ut på Yngens is och lär er pimpel- och angelfiske. Vid en brasa vid strandkanten kan ni värma er och kanske grilla lite medan vi väntar på att gäddorna ska nappa. Sen är det bara att gå ut och börja fighten för att få upp dem. Vi hjälper er att komma igång!

Lerduveskytte

Under handledning av någon av våra erfarna instruktörer får ni prova på att skjuta lerduvor. Ni lär er teknik och vapensäkerhet och väljer själva om det är en tävling eller bara ett annorlunda alternativ att umgås.

Kanotsafari

En härlig och naturnära upplevelse! Vi gör utflykten en hel- eller halvdag med strandhugg längs vägen.

Bokning och kontakt

Vi erbjuder ett flertal konferenspaket och önskar ni något speciellt syr vi tillsammans ihop något som passar just er. Kontakta Christine Olsson på 070-253 35 57 eller christine.olsson@gammelkroppa.se