Varför välja Gammelkroppa?

Här på Gammelkroppa har vi bostadsgaranti. På Nygården bor du i internat i egna studentrum tillsammans med dina studiekamrater. Detta innebär möjligheten till en unik sammanhållning när ni tillbringar två år tillsammans. Efter studierna är det inte ovanligt att studenter håller kontakten med varandra genom hela livet.

Studiemiljön här på skolan är oslagbar med stora skogsområden runt knuten. Där sker dessutom en stor del av den praktiska undervisningen.
Vi tror på en öppen dialog utan långa beslutsvägar. Det finns av tradition en nära kommunikation mellan lärare och studenter. Dörrarna står så gott som alltid öppna.
För dig som har jakt som intresse är Gammelkroppa perfekt. Skolan har tillgång till skog där både småvilt- och älgjakt är möjlig.

Genom nätverksskapande praktikperioder har du som student själv möjligheten att välja en arbetsgivare och en arbetsplats som du finner intressant. På din praktik kan du sedan få testa på att följa med exv. virkesköpare eller skogsinspektor under några arbetsdagar.

Med externa föreläsare från näringslivet får du det senaste om vad som händer i skogssverige. Som student är du även med och organiserar näringslivsdagar under den sista terminen. Under näringslivsdagarna bjuds tidigare skogsteknikerstuderande och berättar om sina dagliga sysslor. På kvällen bjuds det till fest. Det är ett perfekt tillfälle att marknadsföra dig själv.