Att studera vid Gammelkroppa Skogsskola

Studier

I länken finns Gammelkroppas Studiehandbok där finner ni alla kurser som ingår i STP utbildningen samt ett ramschema för kursen.

Boende

På Gammelkroppa skogsskola kan du bo i studentrum. Rummen håller god standard och är utrustade med bredbandsuppkoppling och har egen dusch och toalett. På vardagar serveras frukost, kaffe, lunch, kaffe och middag i skolans matsal. Vill du inte bo i Gammelkroppa finns det gott om hyresbostäder i Filipstad 15 minuters bilfärd från skolan.

Studentekonomi

Att börja studera kan innebära en stor omställning för din privatekonomi, särskilt om du arbetat tidigare. Som student vid skogsteknikerutbildningen är du berättigad till statligt studiestöd via CSN. Undervisningen vid skogsteknikerprogrammet är avgiftsfri. Det som inte ingår är studielitteratur, övrigt studiematerial, resekostnader samt kost och logi.

Fritiden

Vad gör man på sin fritid långt ute i skogen? Gillar du friluftsliv, idrott, jakt eller fiske tror vi att vi hör till en av de bättre studieorterna. Skolan har båt och kanoter som studenterna disponerar. Fina paddlingsvatten finns det gott om på nära håll. Skolan har egna fiskevatten och ca 800 ha jaktmark.

Gammelkroppa ligger högt och är snösäkert och i Filipstad finns mycket fina längdåkningsspår. 7 km från skolan ligger Nykroppa sporthall som hyrs två gånger i veckan för t.ex. innebandy och badminton. Inom en timmes köravstånd hittar du både Örebro och Karlstad med rikt nöjes- och kulturliv.