Vår restaurang är ett förvandlingsnummer

 

 

Vi skapar måltidsupplevelser som inspireras av tradition. Dessutom är det inte konstigt att vi påverkas av den världsomspännande trenden ”Det naturliga köket” – vi ligger ju mitt i naturen.

 

11920347_10153202444809492_37874880_n

På dagen fungerar köket och restaurangen som en kantinmatsal som serverar modern husmanskost åt studenter, kursdeltagare, konferensgäster och tillfälliga besökare. Varje dag serveras uppemot hundra gäster frukost, lunch och middag med mat man står sig på för långa dagar i högt tempo och många aktiviteter i mötesrum eller i den omgivande naturen.

På kvällen släcker vi belysningen, tänder levande ljus och förvandlar lokalen till en inspirerande plats för njutning av mat och dryck, med plats för både små och stora sällskap. En fast två- eller trerättersmeny med en tydlig blinkning åt vår lokala anknytning, intagen med något gott ur vårt vinförråd brukar vara en perfekt avslutning på intensiva möten, jakter och konferenser.

 

Köksmästare Joakim och restaurangansvarig Christine har båda bred erfarenhet från ett flertal förstklassiga restauranger, både i Sverige och utomlands. Den lokala förankringen och kännedomen grundades i och med deras studier vid Hotell- och Restauranghögskolan i Grythyttan och har sedan byggts på under den treårsperiod då de delade på kökschefstjänsten hos Carl Jan Granqvist på hans Saxå Herrgård.

11903341_10153573643639661_1432010104_n

Joakim beskriver restaurangen:  

Vi älskar mat och måltidsupplevelser!  Vår matfilosofi är ärlig med bra råvaror i fokus som alltid skiner igenom, oavsett om det handlar om en avsmakningsmeny eller en enkel grillbuffé på bastubryggan en fredagskväll.  Middagar komponerar vi utifrån vilka råvaror som smakar bäst just nu, vilket gör att våra menyer ständigt förändras och uppdateras. Dock har vi en förkärlek för vilt, då vi hämtar det mesta av vårt viltkött från våra egna skogar.

När vi lagar mat på Gammelkroppa gräver vi där vi står. Vi letar gärna bland gammaldags rätter och tillagningsmetoder. Samtidigt är vi inte rädda för att förnya och förändra de traditionella recepten för att skapa nya upplevelser, som ger igenkänningens trygghet.

Värmland är fullt av fantastiska råvaror som fisk, vilt, grönsaker och tamboskap. Med rätt behandling förvandlar vi dem till minnesvärda måltider och vi jobbar ständigt med att komma närmare råvaruproduktionen, närmare ursprunget och att följa årstidernas växlingar.

11921925_10153119727297947_1362819726_n

 

Vår strävan är att i så hög grad som möjligt arbeta med lokala produkter. När vi känner producenten kan vi lita på kvalitet, etik och naturvänliga metoder. Detta hindrar oss inte från att hämta både råvaror och inspiration från andra miljöer och kulturer. Smak står alltid i fokus, vilket innebär att vi kan tillåta oss att experimentera och vara lekfulla i vår matlagning för att i mesta mån reta smaklökarna.

 

Varmt välkomna till oss på Gammelkroppa

Mail: christine.olsson@gammelkroppa.se      Tel 070- 253 35 57